2010 m. balandis 16 d., penktadienis

KAIP ATIDARYTI KOKOSO RIEŠUTĄ

-
Puikus puslapis bandantiems - www.howtoopenacoconut.com. Tačiau mano atveju neišdegė.
1. Išnaršiusi visus tėčio stalčius neradau nei vieno vinies.
2. Plaktuką radau.
3. Trečio ingridiento - seno rankšluosčio, taip pat trūksta . Minutę pagalvojau ar paaukočiau savo megztinį šiam reikalui, bet nusprendžiau, kad ne.

Taigi mano asmeninė kokosų atidarymo metodika. Reikės:
1. Plaktukas
2. Skalpeilis (pradedantiesiems tiks ir tvirtas peilis)
3. Seni laikraščiai

Laikraščius po vieną lapą dedant vieną ant kito ir glamžant į baronką suformuojamas toks lizdelis riešutui. Į tą lizdelį pasodintas riešutas jaučiasi lyg čia buvęs ir trečia ranka skirta laikyti riešutui tampa nebereikalinga.

Tuomet jau sekamos instrukcijos iš puslapio, ir skalpeilį naudojant vietoj vinies padaromos skylutės riešuto akučių vietose. Pro jas gana sėkmingai išbėga kokoso vanduo (sakau vanduo, o ne pienas nes jis skaidrus, nors skonis tai jammy kokosiškas).

Toliau belieka suskaldyti patį riešutą: jį pasodinus ir daužant su plaktuku nieko neišėjo (turbūt tik pažadinti kaimynus) tad vėl ėmiausi skalpeilio ir kaliau pailgas duobeles išilgai kokoso. Trijų užteko, kad jis perskiltų pusiau, o jau tada darbą užbaigė mechaniškas daužymas plaktuku.
Vietą šiam procesui pasirinkau balkone, dar po riešutu padėjau lentelę, kad nepažeisčiau grindų.

To sum up, AŠ : KOKOSAS - 1 : 0!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą